fbpx

Witaj, młody adepcie rzemiosła!

Jeśli rozważasz zawód rzeźnika, wędliniarza lub kucharza, to jesteś w dobrym miejscu. Jako prestiżowy Cech z wieloletnią tradycją pomożemy Ci rozpocząć edukację i zapewnimy odpowiednie warunki do nauki i pracy.

Zobacz jak możemy pomóc Ci na zawodowej drodze!

Warto zostać mistrzem ; )

Oferujemy Tobie Profesjonalny sprzęt i wykwalifikowany personel

Jako Cech mocno zaangażowany w tworzenie i utrzymywanie wysokiej kultury rzemiosła, we współpracy z Wielkopolską Izbą Rzemieślniczą oraz najlepszymi szkołami oferujemy wszystkim przyszłym wędliniarzom i kucharzom specjalistyczne i rzetelne kształcenie w zawodzie. W nowoczesnych i doskonale zorganizowanych zakładach gastronomicznych, wyszkolą Cię wysoko wykwalifikowani przedstawiciele sztuki wędliniarstwa i kuchmistrzostwa. Celem takiej nauki jest uzyskanie umiejętności praktycznych i wiedzy teoretycznej niezbędnych do odpowiedzialnego wykonywania zawodu – zarówno jako pracownik, jak też w ramach samodzielnej działalności gospodarczej.

Rozpocznij naukę z OCRWK, a zagwarantujemy Tobie:

Jak wygląda nauka w zawodzie?

Nauka zawodu rzemieślniczego składa się z dwóch integralnych części: praktycznej, realizowanej w procesie pracy w zakładzie rzemieślniczym oraz części dokształcania teoretycznego. Możesz wybrać formę dokształcania teoretycznego w szkole (branżowej, technikum) lub na kursie dokształcającym.

Nauka zawodu trwa 36 miesięcy i uwzględnia możliwość przedłużenia lub skrócenia tego okresu. Okres nauki wynika z rozporządzenia ministra do spraw edukacji, które dotyczy kształcenia w rzemiośle na poziomie szkoły branżowej. Więcej informacji znajdziesz na stronie Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej:

Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczek) w celu personalizowania treści dla odbiorców. Możesz wyłączyć zapisywanie plików cookie w ustawieniach swojej przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej otwórz Politykę prywatności.