fbpx

Reprezentujemy wielowiekową tradycję kunsztu rzeźnickiego

Jesteśmy spadkobiercą i kontynuatorem działań zapoczątkowanych w 1257 roku przez naszych przodków. Braci rzemiosła, mistrzów, czeladników.

Zapraszamy do naszego grona!

Dlaczego warto do nas dołączyć?

Dbamy o naszych członków i Pracujemy na prestiż naszej organizacji

Do naszego grona zapraszamy wszystkich rzemieślników z branży rzeźnickiej, wędliniarskiej i kucharskiej. Wspólnie możemy zdziałać wiele, na arenie krajowej i europejskiej. Udało nam się osiągnąć już wiele celów, ale przed nami jeszcze sporo wyzwań. Podejmij je z nami, a w zamian otrzymasz fachową pomoc i wsparcie specjalistów branżowych.

Oto najważniejsze obowiązki i korzyści dla Cechu i jego członków:

Jak zostać członkiem OCRWK?

rzetelność. sumienność. Najwyższa jakość.

Oto wymagania, jakie stawia organizacja przed należącymi do Cechu. Jego członkiem może zostać każdy rzemieślnik związany ze sztuką wędliniarską i kucharską, który kieruje się w życiu zawodowym tymi wartościami. Od naszych członków oczekujemy chęci do wspólnego działania, organizacji wydarzeń, pomocy w szkoleniu młodocianych oraz podejmowania wyzwań, które pozwalają osiągnąć cele statutowe Cechu.

Pobierz statut Ogólnopolskiego Cechu Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy

Pobierz deklarację przystąpienia do Cechu

Oto jak zostać członkiem Cechu:

Zakład lub osoba chcąca przystąpić do Cechu składa deklarację o chęci przystąpienia, skierowaną do zarządu Cechu. Po podjęciu pozytywnej uchwały przez Zarząd, składający zobowiązuje się do:

– dostarczenia dowodów kwalifikacji zawodowych, uprawnień do szkolenia uczniów (kurs pedagogiczny, dyplom mistrzowski), wpisu do CEiDG, numerów REGON, PESEL, NIP

– opłacania składki miesięcznej w wysokości 100 zł (płatne kwartalnie, półrocznie lub całorocznie) osobiście w biurze Cechu lub przelewem na konto bankowe

– osobistego uczestnictwa w Walnych Zgromadzeniach, a w przypadku nieobecności, podporządkowania się jego uchwałom.

Struktura OCRWK

cechem kierują ludzie doświadczeni i odpowiedzialni

Na fotografii od lewej strony:

Jacek Marcinkowski – delegat Cechu na Walne Zgromadzenie Izby, honorowy cechmistrz
Hieronim Jurga – wiceprezes, podstarszy Cechu
Krzysztof Mielczarek – wiceprezes, podstarszy Cechu
Michał Krupski – dyrektor administracyjny Cechu
Roman Markowski – wiceprezes, podstarszy Cechu
Józef Konarczak – prezes, starszy Cechu
Krystian Dreszler – skarbnik Cechu
ks. kan. Tadeusz Magas – kapelan Cechu
Gerard Szajek – wiceprezes, podstarszy Cechu
Jerzy Filipiak – dyrektor ds. marketingu i promocji Cechu
Sławomir Tomaszewski – sekretarz Zarządu Cechu

- Zarząd Cechu -

Józef Konarczak

starszy cechu

Hieronim Jurga

podstarszy cechu

Roman Markowski

podstarszy cechu

Krzysztof Mielczarek

podstarszy cechu

Gerard Szajek

podstarszy cechu

Krystian Dreszler

skarbnik

Sławomir Tomaszewski

sekretarz

Grzegorz Majka

podstarszy cechu

- Sąd Koleżeński -

Jarosław Mielczarek

członek sądu

Tomasz Urbacki

członek sądu

Janusz Kaczmarek

członek sądu

- Komisja Rewizyjna -

Marcin Sadowski

członek komisji

Bartosz Muzalewski

członek komisji

Jerzy Wróblewski

członek komisji

- Delegat na Walne Zgromadzenie Izby -

Jacek Marcinkowski

delegat

- Eksperci wspierający Cech -

Juliusz Podolski

dziennikarz, krytyk kulinarny

Jacek Leonkiewicz

lekarz weterynarii

Joanna Ochniak

marketing w gastronomii

Waldemar Jaworski

ekspert branży mięsnej

Ernest Jagodziński

Konsultant kulinarny

Andrzej Gołąbek

Konsultant kulinarny

Patryk Dziamski

Konsultant kulinarny

Wojciech Wojtkowiak

Konsultant kulinarny

Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczek) w celu personalizowania treści dla odbiorców. Możesz wyłączyć zapisywanie plików cookie w ustawieniach swojej przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej otwórz Politykę prywatności.