Reprezentujemy wielowiekową tradycję kunsztu rzeźnickiego

Jesteśmy spadkobiercą i kontynuatorem działań zapoczątkowanych w 1257 roku przez naszych przodków. Braci rzemiosła, mistrzów, czeladników.

Zapraszamy do naszego grona!

Poznaj aktualnych Członków Cechu

Listę opublikujemy wkrótce

Dlaczego warto do nas dołączyć?

Dbamy o naszych członków i Pracujemy na prestiż naszej organizacji

Do naszego grona zapraszamy wszystkich rzemieślników z branży rzeźnickiej, wędliniarskiej i kucharskiej. Wspólnie możemy zdziałać wiele, na arenie krajowej i europejskiej. Udało nam się osiągnąć już wiele celów, ale przed nami jeszcze sporo wyzwań. Podejmij je z nami, a w zamian otrzymasz fachową pomoc i wsparcie specjalistów branżowych.

Oto najważniejsze obowiązki i korzyści dla Cechu i jego członków:

Jak zostać członkiem OCRWK?

rzetelność. sumienność. Najwyższa jakość.

Oto wymagania, jakie stawia organizacja przed należącymi do Cechu. Jego członkiem może zostać każdy rzemieślnik związany ze sztuką wędliniarską i kucharską, który kieruje się w życiu zawodowym tymi wartościami. Od naszych członków oczekujemy chęci do wspólnego działania, organizacji wydarzeń, pomocy w szkoleniu młodocianych oraz podejmowania wyzwań, które pozwalają osiągnąć cele statutowe Cechu.

Pobierz statut Ogólnopolskiego Cechu Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy

Pobierz deklarację przystąpienia do Cechu

Oto jak zostać członkiem Cechu:

Zakład lub osoba chcąca przystąpić do Cechu składa deklarację o chęci przystąpienia, skierowaną do zarządu Cechu. Po podjęciu pozytywnej uchwały przez Zarząd, składający zobowiązuje się do:

– dostarczenia dowodów kwalifikacji zawodowych, uprawnień do szkolenia uczniów (kurs pedagogiczny, dyplom mistrzowski), wpisu do CEiDG, numerów REGON, PESEL, NIP

– opłacania składki miesięcznej w wysokości 100 zł (płatne kwartalnie, półrocznie lub całorocznie) osobiście w biurze Cechu lub przelewem na konto bankowe

– osobistego uczestnictwa w Walnych Zgromadzeniach, a w przypadku nieobecności, podporządkowania się jego uchwałom.

Struktura OCRWK

cechem kierują ludzie doświadczeni i odpowiedzialni

Na fotografii od lewej strony:

Jacek Marcinkowski – delegat Cechu na Walne Zgromadzenie Izby, honorowy cechmistrz
Hieronim Jurga – wiceprezes, podstarszy Cechu
Krzysztof Mielczarek – wiceprezes, podstarszy Cechu
Michał Krupski – dyrektor administracyjny Cechu
Roman Markowski – wiceprezes, podstarszy Cechu
Józef Konarczak – prezes, starszy Cechu
Krystian Dreszler – skarbnik Cechu
ks. kan. Tadeusz Magas – kapelan Cechu
Gerard Szajek – wiceprezes, podstarszy Cechu
Jerzy Filipiak – dyrektor ds. marketingu i promocji Cechu
Sławomir Tomaszewski – sekretarz Zarządu Cechu

Zarząd Cechu

Prezes

Roman Markowski

Starszy Cechu

V-ce Prezes

Krzysztof Mielczarek

Podstarszy Cechu

V-ce Prezes

Hieronim Jurga

Podstarszy Cechu

V-ce Prezes

Sławomir Tomaszewski

Podstarszy Cechu

V-ce Prezes

Gerard Szajek

Podstarszy Cechu

Krystian Dreszler

Skarbnik

Grzegorz Majka

Sekretarz

Sąd Koleżeński

Jarosław Mielczarek

Członek Sądu

Tomasz Urbacki

Członek Sądu

Janusz Kaczmarek

Członek Sądu

Komisja Rewizyjna

Marcin Sadowski

Członek Komisji

Bartosz Muzalewski

Członek Komisji

Jerzy Wróblewski

Członek Komisji

Delegat na Walne Zgromadzenie Izby

Jacek Marcinkowski

Delegat

Eksperci wspierający Cech

Jacek Czauderna

ekspert branży spożywczej

Juliusz Podolski

dziennikarz, krytyk kulinarny

Jacek Leonkiewicz

Lekarz Weterynarii

Joanna Ochniak

Marketing w gastronomii

Ernest Jagodziński

Konsultant kulinarny

Andrzej Gołąbek

Konsultant kulinarny

Patryk Dziamski

Konsultant kulinarny

Wojciech Wojtkowiak

Konsultant kulinarny

Partnerzy Cechu

Partnerzy Społeczni

Listę opublikujemy wkrótce

Partnerzy biznesowi

Listę opublikujemy wkrótce

Partnerzy medialni

Listę opublikujemy wkrótce

Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczek) w celu personalizowania treści dla odbiorców. Możesz wyłączyć zapisywanie plików cookie w ustawieniach swojej przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej otwórz Politykę prywatności.