
Juwenalia z Wieprzowiną 2022 – rozpoczynamy projekt
Po raz kolejny gosćimy ze sceną kulinarną na Juwenaliach w Poznaniu
Tu znajdziesz wydarzenia, fotografie i wideo relacje związane z działalnością Cechu, nowości i ciekawostki branżowe i inne interesujące materiały.
Zachęcamy do lektury!
Po raz kolejny gosćimy ze sceną kulinarną na Juwenaliach w Poznaniu
Promujemy i certyfikujemy Kiełbasę Białą w roku 2022
Podsumowanie projektów zrealizowanych w roku 2021
Witamy w naszym gronie Wojciecha Wojtkowiaka.
Kampania informacyjna o polskiej wieprzowinie, na wielu płaszczyznach.
Sfinansowano potencjału infrastrukturalny cechu.
Najlepszy smak przekąsek z gęsiny poszukiwany!
Rolniczy Handel Detaliczny – Projekt informacyjny
Zabawy Kulinarne czyli cykl spotkań z najmłodszymi konsumentami.
Rączka Gotuje i promuje podroby wieprzowe.
Smak wielkopolski – Kiełbasa Biała Parzona Wielkopolska. Eventy w trzech miastach.
Na Walnym Zgromadzeniu poruszaliśmy kwestie związane z promocją mięsa, efektami pandemii oraz Powszechnym Samorządem Gospodarczym
Objęliśmy patronatem merytorycznym Targi POLAGRA oraz Kongres POLAGRA EXPORT MEETING – imprezy ważne dla branży spożywczej.
Kampania informacyjna o podrobach wieprzowych.
Popieramy Powszechny Samorząd Gospodarczy.
Film o naszym regionalnym przysmaku.
Projekt sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego
Podsumowanie projektów zrealizowanych w roku 2020
Wydarzenie kulinarne z poczęstunkiem na rynku w Lesznie
Wieprzowina w telewizji śniadaniowej TVP.
26 – 27 września 2020, Międzynarodowe Targi Poznańskie
26 – 27 września 2020, Międzynarodowe Targi Poznańskie
Wieprzowina po raz kolejny zagościła w lokalnej telewizji.
Brakującej silnej reprezentacji Przedsiębiorców i Samorządu Gospodarczego nikt nie zbuduje sam z siebie. Musimy zrobić to sami.
Obejrzyj wypowiedzi ekspertów o polskiej wieprzowinie w telewizji.
Obejmujemy patronatem tegoroczne Targi Polagra! Dowiedz się więcej o tegorocznej edycji.
Zachęcamy do obejrzenia foto relacji z planu zdjęciowego.
Zmiany wynikające z istniejącej sytuacji epidemiologicznej w kraju.
Odbyło się posiedzenie w sprawie projektu „Produkt Polski – Wieprzowina”, który promuje mięso pochodzące z trzody chlewnej na terytorium naszego kraju.
Zarząd Ogólnopolskiego Cechu Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy z radością zaprasza na uroczyste obchody ku czci Patrona naszego Cechu – św. Błażeja BM
Wszystkim Członkom i Przyjaciołom Cechu życzymy błogosławionych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiego dobra w Nowym Roku!
W trakcie naszych wydarzeń kulinarnych dla najmłodszych towarzyszyły nam kamery! Zachęcamy do obejrzenia reportażu TVP oraz zajawki i zdjęć z planu.
Dzień 11 Listopada jest szczególny dla wszystkich Polaków, ale w Poznaniu jest to również dnień, w którym wszyscy celebrujemy coś jeszcze!
Uświadamiamy najmłodszych konsumentów o sposobach prawidłowego żywienia.
Forum Rzeźnictwa – Wędliniarstwa – Kuchmistrzostwa przyciągnęło wielu wystawców i gości.
Niestety z przyczyn od organizatorów niezależnych zmuszeni jesteśmy odwołać konferencję w planowanym terminie!
Zaangażowaliśmy się w setną rocznicę wybuchu Powstania Wielkopolskiego.
To już druga edycja konkursu „Gęsina Na Imieninach”. Jak mówią organizatorzy, chodzi przede wszystkim o to, by gęsina powróciła na nasze stoły.
Prezentujemy film o Kiełbasie Białej Parzonej Wielkopolskiej, przygotowany przez redakcję 24 Godziny.
Edukacyjny film według scenariusza Jacka Marcinkowskiego
Działamy od 750 lat, jesteśmy najstarszym cechem tej branży w Polsce i nieprzerwanie pozostajemy wierny tradycji.
Ogólnopolski Cech
Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy
Al. Niepodległości 2, 61-874 Poznań
(otwórz mapę)
NIP: 778-103-7271
Nr konta:
62 1020 4027 0000 1402 0735 7926
© 2021 OCRWK | Polityka Prywatności
Web design: Digital Dumpling
Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczek) w celu personalizowania treści dla odbiorców. Możesz wyłączyć zapisywanie plików cookie w ustawieniach swojej przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej otwórz Politykę prywatności.