Tu znajdziesz wydarzenia, fotografie i wideo relacje związane z działalnością Cechu, nowości i ciekawostki branżowe i inne interesujące materiały.
Zachęcamy do lektury!
Rozwój i promocja kształcenia dualnego Ogólnopolskiego Cechu RWK
Wsparcie instytucjonalne i infrastrukturalne Ogólnopolskiego Cechu RWK
Regionalny drób w regionalnej telewizji.
Regionalny drób w regionalnej telewizji.
To już kolejny rok, w którym angażujemy się w promocję mięsa wieprzowego.
Wielkanocny Stół bez drobiu? Nie ma szans!
Kolejna edycja Turnieju Kulinarnego z pomocą OCRWK.
Promujemy polską wołowinę w telewizji śniadaniowej.
Kolejna odsłona klasycznej poznańskiej imprezy w trzech lokalizacjach na terenie miasta.
Komunikat prasowy Instytutu Skrzynki z dnia 12.10.2023 r.
Kolejny rok z rzędu OCWRK promuje polską wieprzowinę na Międzynarodowych Targach Poznańskich.
Odszedł Marian Marcinkowski – działacz branży mięsnej, twórca poznańskich koziołków, sportowiec.
Po raz kolejny pokazujemy dzieciom dlaczego warto jeść mięso.
Gościmy na targach branży mięsnej SÜFFA w Stuttgarcie
Gościmy na targach branży mięsnej SÜFFA w Stuttgarcie
Kolejny rok z rzędu OCWRK promuje polską wieprzowinę na poznańskich Juwenaliach.
Z okazji Świąt Wielkanocnych zapraszamy na kolejny projekt wspierający rynek drobiu w Polsce.
To jeden z aż trzech projektów, które przygotowaliśmy na Wielkanoc 2023
Z okazji Świąt Wielkanocnych zapraszamy dziennikarzy polskich i zagranicznych na dwa wydarzenia w Poznaniu i Warszawie.
Komunikat dotyczący konkursu regionalnego „Na Wielkanocnym Stole 2023”
Komunikat prasowy Instytutu Skrzynki
Rozpoczynamy kolejny projekt pod hasłem „W Mięsie Siła”.
Zapraszamy do Izby na konferencję prasową dot.. Gęsiny.
Już wkrótce zawitamy z materiałem edukacyjnym dla przedszkolaków.
Kolejny raz gościmy na Targach Poznańskich!
Nie tylko na ruszt – konkurs na najlepszą kiełbasę. OCRWK jako patron projektu.
OCRWK jako patron projektu promującego podroby drobiowe.
Po raz kolejny gosćimy ze sceną kulinarną na Juwenaliach w Poznaniu
Promujemy i certyfikujemy Kiełbasę Białą w roku 2022
Podsumowanie projektów zrealizowanych w roku 2021
Witamy w naszym gronie Wojciecha Wojtkowiaka.
Kampania informacyjna o polskiej wieprzowinie, na wielu płaszczyznach.
Sfinansowano potencjału infrastrukturalny cechu.
Najlepszy smak przekąsek z gęsiny poszukiwany!
Rolniczy Handel Detaliczny – Projekt informacyjny
Zabawy Kulinarne czyli cykl spotkań z najmłodszymi konsumentami.
Rączka Gotuje i promuje podroby wieprzowe.
Smak wielkopolski – Kiełbasa Biała Parzona Wielkopolska. Eventy w trzech miastach.
Na Walnym Zgromadzeniu poruszaliśmy kwestie związane z promocją mięsa, efektami pandemii oraz Powszechnym Samorządem Gospodarczym
Objęliśmy patronatem merytorycznym Targi POLAGRA oraz Kongres POLAGRA EXPORT MEETING – imprezy ważne dla branży spożywczej.
Kampania informacyjna o podrobach wieprzowych.
Popieramy Powszechny Samorząd Gospodarczy.
Film o naszym regionalnym przysmaku.
Projekt sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego
Podsumowanie projektów zrealizowanych w roku 2020
Wydarzenie kulinarne z poczęstunkiem na rynku w Lesznie
Wieprzowina w telewizji śniadaniowej TVP.
26 – 27 września 2020, Międzynarodowe Targi Poznańskie
26 – 27 września 2020, Międzynarodowe Targi Poznańskie
Wieprzowina po raz kolejny zagościła w lokalnej telewizji.
Brakującej silnej reprezentacji Przedsiębiorców i Samorządu Gospodarczego nikt nie zbuduje sam z siebie. Musimy zrobić to sami.
Obejrzyj wypowiedzi ekspertów o polskiej wieprzowinie w telewizji.
Obejmujemy patronatem tegoroczne Targi Polagra! Dowiedz się więcej o tegorocznej edycji.
Zachęcamy do obejrzenia foto relacji z planu zdjęciowego.
Zmiany wynikające z istniejącej sytuacji epidemiologicznej w kraju.
Odbyło się posiedzenie w sprawie projektu „Produkt Polski – Wieprzowina”, który promuje mięso pochodzące z trzody chlewnej na terytorium naszego kraju.
Zarząd Ogólnopolskiego Cechu Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy z radością zaprasza na uroczyste obchody ku czci Patrona naszego Cechu – św. Błażeja BM
Wszystkim Członkom i Przyjaciołom Cechu życzymy błogosławionych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiego dobra w Nowym Roku!
W trakcie naszych wydarzeń kulinarnych dla najmłodszych towarzyszyły nam kamery! Zachęcamy do obejrzenia reportażu TVP oraz zajawki i zdjęć z planu.
Dzień 11 Listopada jest szczególny dla wszystkich Polaków, ale w Poznaniu jest to również dnień, w którym wszyscy celebrujemy coś jeszcze!
Uświadamiamy najmłodszych konsumentów o sposobach prawidłowego żywienia.
Forum Rzeźnictwa – Wędliniarstwa – Kuchmistrzostwa przyciągnęło wielu wystawców i gości.
Niestety z przyczyn od organizatorów niezależnych zmuszeni jesteśmy odwołać konferencję w planowanym terminie!
Zaangażowaliśmy się w setną rocznicę wybuchu Powstania Wielkopolskiego.
To już druga edycja konkursu „Gęsina Na Imieninach”. Jak mówią organizatorzy, chodzi przede wszystkim o to, by gęsina powróciła na nasze stoły.
Prezentujemy film o Kiełbasie Białej Parzonej Wielkopolskiej, przygotowany przez redakcję 24 Godziny.
Edukacyjny film według scenariusza Jacka Marcinkowskiego
Działamy od 750 lat, jesteśmy najstarszym cechem tej branży w Polsce i nieprzerwanie pozostajemy wierny tradycji.
Ogólnopolski Cech
Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy
Al. Niepodległości 2, 61-874 Poznań
(otwórz mapę)
NIP: 778-103-7271
Nr konta:
62 1020 4027 0000 1402 0735 7926
© 2021 OCRWK | Polityka Prywatności
Web design: Digital Dumpling
Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczek) w celu personalizowania treści dla odbiorców. Możesz wyłączyć zapisywanie plików cookie w ustawieniach swojej przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej otwórz Politykę prywatności.