Szanowni Państwo,
w ramach współpracy naszego Cechu z Targami Stuttgarckich, chcielibyśmy zaprosić Państwa do odwiedzenia kolejnej edycji Specjalistycznych Targów Branży Mięsnej SÜFFA, które w dniach 21-23 października 2023 r. odbędą się w Stuttgarcie oraz do udziału w organizowanych podczas targów konkursach.
Targi SÜFFA to najważniejsze targi branży mięsnej w krajach niemieckojęzycznych prezentujące produkty i rozwiązania w obszarze produkcji, przetwórstwa mięsa, sprzedaży i wyposażenia sklepów mięsnych.
Aktualna lista wystawców znajduje się na stronie https://www.messe-stuttgart.de/sueffa/en/visitors/exhibitor-index#/.
Targi SÜFFA to jednak nie tylko prezentacja oferty wystawców, ale również miejsce spotkań, nawiązywania kontaktów, wymiany wiedzy, pomysłów na rozwój firmy, doświadczeń oraz dialogu specjalistów z branży. Dlatego nieodłącznym elementem imprezy stały się konferencje, seminaria, warsztaty oraz szereg konkursów, do udziału w których szczególnie zachęcamy (szczegóły poniżej).
Zakres tematyczny targów:
- technologia produkcji i przetwórstwa – maszyny, urządzenia, wyposażenie produkcyjne, maszyny rzeźnickie i do uboju, maszyny do przetwarzania, systemy pakowania itp.
- surowce i półprodukty – a także dodatki, środki pomocnicze, jelita i osłonki, przyprawy, esencje i aromaty
- wyposażenie sklepów mięsnych oraz gastronomii – urządzenia i wyposażenie do prezentacji i sprzedaży towarów mięsnych w sklepach, punktach gastronomicznych, urządzenia chłodnicze, wentylacyjne i klimatyzacyjne, oświetlenie itp.
- wsparcie sprzedaży – odzież robocza, opakowania, reklama i promocja sprzedaży
- usługi i informacje – oprogramowanie komputerowe dla branży, catering i organizacja przyjęć, prasa i wydawnictwa, dokształcanie, szkoły branżowe, związki i organizacje branżowe
Bezpłatne wejściówki dla członków Cechu
Dla firm zrzeszonych w naszym Cechu organizatorzy przygotowali bezpłatne wejściówki na targi. Aby otrzymać bezpłatny kod, który upoważnia do wydrukowania lub zapisania w telefonie bezpłatnej wejściówki, prosimy o kontakt z Przedstawicielstwem Targów Stuttgarckich w Polsce, Tel. 22 620 71 98 lub e-mail: karas@eurotargi.com.
Konkursy dla rzeźników i firm wędliniarskich podczas targów SÜFFA
Sprawdź siebie i swój warsztat! Weź udział w jednym lub kilku konkursach organizowanych podczas targów SÜFFA i zademonstruj swoje umiejętności. Pochwal się uzyskanym certyfikatem i wykorzystaj go do prowadzenia działań sprzedażowych i marketingowych!
Konkursy z terminem zgłoszeń do 31.08.2023
XXIV Międzynarodowy Konkurs Kiełbasy Gotowanej
XIV Stuttgarcki Konkurs Kiełbasy Szynkowej
XXI Międzynarodowy Konkurs Pasztetów i Rolad
IX Międzynarodowy Konkurs Kiełbasy Gotowanej
XVIII Międzynarodowy Konkurs Kiełbasy Surowej
XVIII Międzynarodowy Konkurs Szynki Surowej
XV Międzynarodowy Konkurs Wędlin Gotowanych
VII Konkurs SÜFFA na Szwabskie Ravioli (Maultaschen)
Konkursy z terminem zgłoszeń do 6.10.2023
II Międzynarodowy Konkurs Szynki Surowej z Dziczyzny
II Międzynarodowy Konkurs Kiełbasy Surowej z Dziczyzny
I Międzynarodowy Konkurs Produktów Całkowicie Konserwowanych
Szczegółowe informacje na temat każdego z konkursów wraz z warunkami udziału dostępne są na stronie: https://www.messe-stuttgart.de/sueffa/en/visitors/sueffa-specials/sueffa-competitions
Jury składać się będzie z mistrzów wędliniarskich i ekspertów ds. sprzedaży, naukowców i przedstawicieli konsumentów. Po zakończeniu konkursów uczestnicy będą mieli dostęp do formularzy oceny wszystkich zgłoszonych prac konkursowych wraz z wszelkimi komentarzami sędziów.
Nagrodzone produkty otrzymają w nagrodę certyfikat oraz szyld do umieszczenia na ladzie wędliniarskiej wraz z naklejkami (złota, srebrna lub brązowa) w zależności od zajętego miejsca. Niezależnie od wyniku, każda firma biorąca udział w konkursach weźmie udział w losowaniu wycieczki do Paryża dla 2 osób (w tym przejazd tam iz powrotem, 2 noclegi oraz wizyta na Rynku Hurtowym Rungis).
Wyniki wszystkich konkursów będą prezentowane podczas targów oraz w Internecie.
Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia targów!
Z poważaniem
Ogólnopolski Cech Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy