fbpx

Walne Zgromadzenie Cechu

Na Walnym Zgromadzeniu poruszaliśmy kwestie związane z promocją mięsa, efektami pandemii oraz Powszechnym Samorządem Gospodarczym

15 czerwca w gościnnych salach restauracji „3 Kolory” nad poznańskim jeziorem Malta odbyło się doroczne Walne Zgromadzenie Ogólnopolskiego Cechu Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy. Wstępne słowo do zebranych członków Cechu i zaproszonych Gości wygłosił Kapelan OCRWK ks. kan. Tadeusz Magas. Zebrani wysłuchali sprawozdań organów samorządowych Cechu i finansowego oraz podjęli uchwały o ich przyjęciu i udzieleniu absolutorium Zarządowi.

Mogliśmy usłyszeć od Prezesa Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej w Poznaniu Jerzego Bartnika wiele życzliwych słów będących zarazem inspiracją na przyszłość. Prezes Bartnik w towarzystwie Dyrektora WIR Tomasza Wiki udekorował członków Zarządu Cechu: Hieronima Jurgę Kordzikiem WIR a Sławomira Tomaszewskiego Złotą Odznaką za Zasługi dla Rzemiosła Wielkopolskiego. Odznaczeni zostali także zasłużeni pracownicy firm rzemieślniczych.

W wyborach uzupełniających zaktualizowano skład Komisji Rewizyjnej został Grzegorz Majka a jej członkiem Marcin Sadowski.

Podczas dyskusji – zarówno na forum Zgromadzenia, jak i w kuluarach – poruszano sprawy nurtujące nasze środowisko. Szczególnie żywo omawiano kwestie związane z problemami wynikającymi z pandemii oraz promocją spożycia mięsa. Wiele uwagi poświęcono sprawie przywrócenia powszechnego samorządu gospodarczego.

Walne Zgromadzenie upłynęło w rzeczowej pełnej serdeczności atmosferze czemu sprzyjała także wspaniała pogoda i niezmiernie gościnne przyjęcie ekipy „3 Kolorów”, za które gorąco dziękujmy!

Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczek) w celu personalizowania treści dla odbiorców. Możesz wyłączyć zapisywanie plików cookie w ustawieniach swojej przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej otwórz Politykę prywatności.