W mijającym tygodniu odwiedziliśmy już po raz ósmy z rzędu miasto Kołobrzeg w pobliżu słynnej latarni morskiej w ramach akcji „Wakacyjna Kuchnia z Drobiem”.
Dzięki łaskawości niebios udało się „wstrzelić” w okres, kiedy to również dopisała pogoda, co niewątpliwie wpłynęło na niezłą frekwencję uczestników naszego działania. Z kilku stanowisk serwowaliśmy jednocześnie wiele produktów drobiowych takich jak: gulasz drobiowy z wielkiego „kotła obfitości”, piersi kurczaka z grilla, a także mini burgery, pierogi z podrobami drobiowymi, kurczaka Kentucky, tzw. „ gęsie pipki”, kurczaka w ząbkach czosnku czy wątróbkę drobiową, a wszystko to odbywało się z zachowaniem wszelkich rygorów sanitarnych związanych z pandemią. Działaniu naszemu towarzyszyły również konkursy, porady kulinarne, badania opinii konsumentów, a także zespół artystyczny z solistką Urszulą Lidwin. Atrakcyjna sceneria nad brzegiem morza, dobra w większości pogoda oraz znakomita oprawa spowodowały, że uczestnikom biorącym w nim udział, często nieraz całymi rodzinami, z pewnością ”Wakacyjna Kuchnia z Drobiem” na długo pozostanie w pamięci.
Zachęcamy do obejrzenia relacji zdjęciowej: